Volg ons: Facebook Twitter

  Rishi

  Was Rishi de verkeerde persoon op de verkeerde plaats, toen hij op Den Haag HS werd doodgeschoten? Schrijver Kees Roorda interviewde de betrokkenen samen met Firma MES.

  Was Rishi Chandrikasing de verkeerde persoon op de verkeerde plaats? Op 24 november 2012 werd hij op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was 17 jaar en bleek ongewapend. Een noodlottige samenloop van omstandigheden.

  De drie witte acteurs van Haags theatergezelschap Firma MES lopen wekelijks over hetzelfde perron. Het had hen ook kunnen overkomen. Toch? Dit voorval, dat tegelijk naast de deur én ver van hun bed lijkt, is een motivatie om te onderzoeken: hebben sommige mensen meer kans de verkeerde persoon op de verkeerde plaats te zijn?

  Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door het politierapport met getuigenverslagen en interviewde betrokkenen, dit alles verwerkte hij tot een serie teksten. Aan de hand hiervan vormt Firma MES zich een beeld. Wat gebeurde er die ochtend precies? Wie was Rishi? En wie was de agent die hem neerschoot? We presenteren elke avond een live-reconstructie van de gebeurtenis. Over hoe verschillende waarheden met elkaar botsen.

  Firma MES organiseert naast theater ook Firma MES EXTRA: een verzamelnaam voor verrassende kleinschalige projecten. Eerder organiseerden we onder die noemer onze True Stories-middagen, theatrale rondleidingen door bordelen en een zomervoorstelling in de wildwaterbaan van Tropicana.

  Op locatie nabij het theater. We verzamelen bij Dakota en van daaruit gaan we naar de locatie. 

  LET OP, WE VERTREKKEN OM 20.00 UUR BIJ HET THEATER NAAR DE LOCATIE. WEES OP TIJD. LAATKOMERS KUNNEN NIET MEER NAAR BINNEN.

  Kaarten bestellen en kopen: alleen bij Dakota (via bestelknop hieronder, 070 326 5509 of aan de kassa van Dakota). Geen kaartverkoop aan de deur op de locatie waar de voorstelling speelt.