Volg ons: Facebook Twitter

  Radiohead Songbook

  Afbeelding niet gevonden.

  Strijkorkest Zapp4 waagt zich aan de muziek van Radiohead, met 'Radiohead Songbook'!

  De muziek van Radiohead is niet voor één gat te vangen. Deze bevlogen Engelse rockband heeft zich onsterfelijk gemaakt met zijn originaliteit, pakkende songs en vernieuwingsdrift. Zij schuwen het experiment niet en laveren tussen snerpende gitaren, bezwerende ritmes en mysterieuze elektronica. De altijd herkenbare zang van Thom Yorke en de soms bijna barokke harmonieën onderscheiden zich van andere eigentijdse bands en maken Radiohead tot een van de meest populaire rockbands van deze tijd.

  Anno 2013 waagt Zapp 4 zich aan het Radiohead Songbook. In dit programma vertolken de heren op geheel eigen wijze nummers uit het oeuvre van een van de meest succesvolle popgroepen sinds The Beatles en zetten nummers als Paranoid Android en We suck young blood  volledig naar hun hand. De speelsheid en tijdloze lyrische benadering van Radiohead sluit wonderbaarlijk aan op die van Zapp 4. Geen klakkeloze covers, maar frisse bewerkingen waarbij de kern van iedere song intact wordt gelaten en een universum van nieuwe mogelijkheden de muziek van Radiohead verrijkt.

  Viool: Jasper le Clercq & Jeffrey Bruinsma, Altviool: Oene van Geel, Cello: Emile Visser

  Nieuws:
  Oene van Geel wint de VPRO/Boy Edgar Prijs.

  De nieuwste CD van Zapp4 (We suck young blood) is uit. Deze CD wordt ook verkocht op vrijdag 12 april in Theater Dakota.

  Zapp4 in de media:
  Parool
  NRC
  Nederlands Dagblad
  Radio-optreden en interview 3voor12

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.
  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.