Volg ons: Facebook Twitter

  Klatwerk3 & duo Izaline Calister & Ed Verhoeff

  Afbeelding niet gevonden.

  ProJazz brengt de beste jazz naar Dakota! Dubbelprogramma mét Izaline Calister! Tijdens het concert worden filmopnamen gemaakt. 

  Ook dit seizoen brengt ProJazz de crème de la crème van de jazz naar Theater Dakota. Van jazz uit de jaren ’50 en daarvoor tot hedendaagse cross-over jazz met invloeden van funk, pop, rock, klassieke muziek en wereldmuziek. Daarnaast is er weer veel aandacht voor jong talent. 


  Dubbelprogramma

  Voor de pauze: Klatwerk3

  Pianist Boelo Klat is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Nederland. Met zijn trio Klatwerk3 presenteert hij vanavond in Theater Dakota zijn nieuwste album met de veelzeggende titel ‘Eyeopener’.  Een afwisselende plaat die varieert van keiharde swing en crispy funk tot filmisch minimalisme. Boelo studeerde klassiek piano en jazz aan het conservatorium in Groningen. In 1990 won hij het Middelsee Jazz Concours en speelde daarna samen met Hanneke Kappen en Jan Glas. Hij heeft inmiddels acht cd 's op zijn naam staan met eigen composities.

  De pers over Boelo Klat:

  “Zijn speelse composities nestelen zich meteen in je hoofd. Met de aanstekelijkheid van een vroege Keith Jarrett goochelt Klat met thema’s, melodieën en harmonieën, grenzend aan de thematiek van jazz, pop, blues en klassiek.” (Erno Elzinga, Jazzenzo)

  Bezetting: Boelo Klat (piano), Ruud Vleij (bas), Ancel Klooster (drums)

  Klatwerk3 in Theater Dakota 


  Na de pauze: Izaline Calister & Ed Verhoeff

  Izaline Calister is een begrip op de Nederlandse podia. In haar muziek combineert zij de traditionele muziek van Curaçao met jazz en Afro-Caribische invloeden. “Met mijn muziek druk ik mijn liefde voor het leven uit, de rijke Antilliaanse muziekcultuur, mijn optimistische natuur, humor en grote liefde voor alles dat melancholiek, melodisch, ritmisch is en recht uit het hart komt." Izaline tourt over de hele wereld. Vanavond in Theater Dakota wordt zij begeleid door de Rotterdamse gitarist Ed Verhoeff, die geroemd wordt om zijn diversiteit en zijn intuïtieve en krachtige spel. Hij speelde met onder andere Jim Hall, Philip Catherine, Ivan Lins, Lilian Vieira, het Metropole orkest en Mathilde Santing.

  Ed Verhoeff & Izaline Calister in Theater Dakota

  TIJDENS HET CONCERT WORDEN ER FILMPMOPNAMEN GEMAAKT!