Volg ons: Facebook Twitter

  ProJazz-concert: Traeben

  ProJazz brengt de beste jazz naar Dakota!

  Een geweldige jazzavond met Traeben! Voorprogramma: Van Hoek Quartet. Componist en gitarist Merel van Hoek studeert docent muziek en compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met haar eigen Van Hoek kwartet brengt zij een eigenzinnige en dromerige mix van klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. 


  Træben werd in 2008 opgericht door gitarist Jens Larsen en bassist Olaf Meijer. De sound van de band vindt zijn oorsprong in de deels Deense roots en de passie voor jazz. Scandinavië kent een rijke "folk song"-traditie die terug te horen is in de muziek. Sterke, vaak lyrische composities waarin een helder melodisch statement de sfeer neerzet zijn de brandstof voor de improvisaties. Op avontuurlijke wijze verkent de band de mogelijkheden en grenzen van de composities, zonder het idee en de sfeer van het stuk uit het oog te verliezen. Op hun derde cd “Looking for he Storm” worden vette riffs en gitaar met distortion uit de rockmuziek afgewisseld met lyrische melodieën. 

  In Theater Dakota speelt Traeben stukken van Looking at The Storm en nieuwe stukken die nog niet op cd zijn uitgebracht. 

  “(…) het is opnieuw fris, puntig, stevig, gedreven, avontuurlijk, oprecht en hartstochtelijk, maar ook ingetogen in prachtige lyrisch-melancholische stukken met een intiem poëtische sfeer.”(Frank Huser in Jazzflits over Looking at the Storm)

  Bezetting: Jens Larsen – Gitaar; Søren Ballegaard – Saxofoon; Olaf Meijer – Contrabas; Haye Jellema –Drums


  Entree: € 14,- / € 7,- (studentenpas, Ooievaarspas)