Volg ons: Facebook Twitter

  Popje, hou je muil

  Vrolijkheid! Een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Enorm goed ontvangen door publiek en pers (5 sterren Theaterkrant en 4 sterren Volkskrant). Gaat dat zien!

  Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel. Ferry wordt steeds zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. In de winkel praat Meta de gedateerde schoenen goede moed in. Schoenenhuis Fermeta is duidelijk toe aan een nieuw concept. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Plotseling krijgen ze beiden het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.
   
  Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden! Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar middels hun schoenenverslaving. De collectie van Ilse is met 465 paar net iets groter dan die van Servaes (436). Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken.


  Theaterkrant*****
  "Onder de verrukkelijke titel 'Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)', uitgebracht bij Feikes Huis, combineren Nelissen en Warringa hun talenten: die van poppenspeler én comédienne, die van mimespeler én van cabaretière. Het resultaat is onweerstaanbaar. (...) Liefde voor schoenen krijgt een zeldzame en absurde vertolking door de beide spelers die met veelzijdig spel en treffende expressie in elke scène, hoe verrassend de snelle wendingen ook zijn, telkens het verhaal boeiend weten te houden."

  Volkskrant****
  "Een hilarische vondst, door acteurs Servaes Nelissen en Ilse Warringa omgezet in even geestige als veelzeggende scènes. Met hun handpoppen spelen ze hun imaginaire liefdesperikelen vrolijk absurdistisch uit." 

  Scènes****
  "Acteur en poppenspeler Servaes Nelissen werkt voor het eerst samen met actrice Ilse Warringa. En dat pakt fantastisch uit. (...) Haar mimische kwaliteiten zijn ijzersterk wat vooral prachtig tot uiting komt in een hilarische stomme film scène. (...) absurde humor waarin beweging, zang en dans gecombineerd worden met verfijnd poppenspel. Het maakt 'Popje hou je muil' tot een heerlijke, vaak ook schunnige voorstelling waar je onbekommerd om kunt lachen."

  Haarlems Dagblad
  "Vrolijke (...) komedie vol verrassende wendingen. (...) Sterk fysiek spel, hoog tempo en hilarische momenten." 


  EXTRA BIJ POPJE, HOU JE MUIL
  Naar het theater met Mandy - GRATIS voorgesprek
  Mandy van Winden weet veel van theater en vindt het leuk als je met haar en andere bezoekers naar een theatervoorstelling gaat. Of je nu vaak in het theater komt of niet; dat maakt niet uit.

  Voordat je naar de voorstelling gaat, vertelt Mandy over wat je te zien krijgt. Dit maakt het kijken makkelijker; je weet al meer over de voorstelling en de artiest(en). Na afloop praat je in het café over wat je hebt gezien en wat je er van vond. Wie weet komen de artiesten er nog bij zitten. 

  Vanaf 19.00 uur is Mandy in het café van het theater te vinden waar je alvast kunt aanschuiven. Om 19.15 uur vertelt Mandy samen met de artiesten meer over de voorstelling, waarna deze om 20.15 begint. Dit keer is het voorgesprek met Mandy (én acteurs Ilse Warringa en Servaes Nelissen) in de kleedkamer in onze artiestenfoyer. Een erg leuke, bijzondere locatie! Er is plek voor 40 bezoekers. Het voorgesprek is gratis, maar geef je wel op, zodat je zeker weet dat je er naartoe kunt. Reserveren via kassa@theaterdakota.nl, 070 326 5509 of aan de kassa van Dakota. 

  ‘Naar het theater met Mandy’ is ook nog bij de volgende voorstellingen gekozen: RAST - De vlucht van een granaatappel (za 21 jan)Bach & Bleekwater (zo 21 mei). Een leuk aanbod met verschillende soorten voorstellingen: van toneel tot komedie en muziektheater.

  Voor ‘Naar het theater met Mandy’ koop je een kaartje voor de voorstelling, je krijgt het voor- en nagesprek gratis. Tot ziens in Theater Dakota!

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.
  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.
  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.