Volg ons: Facebook Twitter

  Pianoconcert Daniel Wayenberg

  Afbeelding niet gevonden.

  Een bijzonder concert van de wereldberoemde pianist en componist Daniel Wayenberg!

  Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat de in Parijs geboren Daniël een absoluut gehoor heeft. Op zevenjarige leeftijd treedt hij voor het eerst in het openbaar op als pianist. Nadat Daniël Wayenberg in 1949 (!) internationaal doorbrak, speelde hij met vrijwel alle grote orkesten ter wereld, zoals het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse pianisten en geeft jaarlijks nog tientallen optredens. 

  Op zondag 9 november (14.30 uur) staat de levende legende en meesterpianist Daniël Wayenberg in Theater Dakota met een bijzonder pianoconcert. De wereldberoemde pianovirtuoos en componist speelt alles en kent een ongeëvenaard repertoire. Speciaal voor dit concert liet hij de keuze aan zijn bezoekers. Zijn publiek heeft gekozen wat Wayenberg in Theater Dakota zal spelen. 

  Het publiek had de keuze uit 2 programma’s. Programma 1 bestaat uit het werk van Beethoven, Brahms, Liszt en Albéniz. Een afwisselend programma; van het klassieke werk van Beethoven tot het symfonisch gedicht van muziekvernieuwer Liszt. In het tweede programma staan Frederic Chopin en Franz Liszt centraal. Wayenberg speelt o.a. Chopins Impromptu Opus 29, 36 en 51. Na de pauze zal Wayenberg de 12 Études d’execution transcendente van Liszt ten gehore brengen.

  De keuze is gevallen op programma 2:
  Frederic Chopin en Franz Liszt.  

  Kaarten voor het concert van Daniël Wayenberg kosten €15 (met Ooievaarspas €7,50). Te bestellen via deze website (zie hieronder), via 070 326 5509 of aan de kassa van Theater Dakota (Zuidlarenstraat 57).