Volg ons: Facebook Twitter

  Maak je over mij geen zorgen

  Prachtige en ontroerende voorstelling over een koffer met brieven en foto's uit de tweede Wereldoorlog die tijdens de verbouwing van restaurant Walter Benedict worden gevonden. Op 4 mei in Dakota!

  Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. In dat kader presenteerde Firma MES in 2018 'Maak je over mij maar geen zorgen.' De voorstelling zal dit jaar gepresenteerd worden in Theater Dakota op 4 mei (21.00 uur).

  Den Haag, Denneweg, najaar 2014. Bij de verbouwing van restaurant Walter Benedict wordt een koffer met brieven en foto’s gevonden. De brieven zijn geschreven tussen 1938 en 1945 en blijken eigendom van de Joodse Israel Bachrach, die in 1942 vanuit Den Haag naar Zwitserland vluchtte.

  Theatergroep Firma MES hoorde over dit verhaal tijdens een etentje en duikt voor Theater na de Dam in de inhoud van de koffer. Wie was deze Israël? Hoe is zijn leven verlopen en wat vertellen zijn brieven ons nu?

  Van en door Roos Eijmers, Thomas Schoots, Lindertje Mans
  Met grote dank aan Hans Pols


  Over Firma MES:
  Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen, in thuisstad Den Haag en ver daarbuiten.