Volg ons: Facebook Twitter

  Van Vivaldi tot Tsjaikovski

  Afbeelding niet gevonden.

  De Haagse Beek stroomt door Theater Dakota met onweerstaanbare klassieke muziek! 

  Strijkorkest de Haagse Beek -genoemd naar het gelijknamige riviertje in de Hofstad- is een jong ensemble dat bestaat  uit vergevorderde amateurs en beroepsmusici. Het orkest viel de afgelopen twee jaar op door de zeer geslaagde en gevarieerde programma's,  de uitstekende solisten en het grote engagement van de musici. Elk concert is een bijzonder muzikaal evenement! 

  Zij traden o.a. op in Pulchri Studio en in de bekende concertzaal van het Prinsenhof, maar ook in de Fokkerhal op de Binkhorst en in winkelcentrum de Passage bij het Buitenhof weten zij publiek te  boeien.  

  In het programma van Vivaldi tot Tsjaikovski kunt u bekende en ongekende pareltjes uit het klassieke repertoire beluisteren. Vivaldi's concert voor 2 celli is dubbel genieten, een energiek bravourestuk met een mooi langzaam middendeel. Mozart spreekt voor zich. In zijn Adagio en Fuga KV 546 voor strijkorkest sluit hij aan op de oude meesters en laat de verschillende stemmen van het strijkorkest, -violen, alten, celli en bas-, achter elkaar aan en door elkaar heen lopen tot aan hun ontmoeting bij het slotaccoord.

  In "Antiche Danze ed Arie" kunt u horen hoe de Italiaan Ottorino Respighi op levenslustige wijze de oude barokmuziek laat herleven.

  En, hoe kan het anders, wij sluiten af met Tsjaikovski die in zijn serenade voor strijkers opus 48 de romantische strijkersklank volledig tot zijn recht laat komen.           

  De Haagse Beek verheugt zich erop na concerten in het centrum van de stad het stroomverloop te verleggen naar de verschillende wijken in Den Haag en vanavond dus naar Theater Dakota.

  Credits: 

  Dirigent: Yiorgo Moutsiaras, Soliste: Thomas Guirten en Lotte Beukman, Orkest: Strijkorkest de Haagse Beek