Volg ons: Facebook Twitter

  L'Histoire du Diable (Try Out)

  Afbeelding niet gevonden.

  l’Histoire du Diable: een vrolijk macaber sprookje!

  De eigenaresse van de ondergrondse jazzclub oogt onschuldig, maar draagt een gruwelijk geheim met zich mee. Terwijl de muzikanten spelen alsof de duivel hen op de hielen zit, vertelt zij het publiek haar tragische geschiedenis. De moord op Franz Ferdinand, de uitvinding van de bustehouder, het einde van WOII; is het toeval dat zij bij al deze omwentelingen aanwezig was?


  l’Histoire du Diable is geïnspireerd op Igor Stravinsky’s l’Histoire du Soldat en Patrik Ouředník’s boek Europeana. Deze keer is het echter niet de soldaat die de hoofdrol speelt, maar de duivel in hoogst eigen persoon. Een muziektheatervoorstelling over goed en kwaad, opportunisme en tragiek.


  spel Gabby Bakker | tekst en regie Paul Feld | viool/composities Jasper le Clercq | contrabas/composities Daniël Lehmann | klarinet Annette Schenk | gitaar/composities Andreas Suntrop | decor John ter Marsch | kleding Daphne de Bruin | lichtontwerp en techniek Saskia Koenders | zakelijk leiding ‘n More

  Ausdauer
  Ausdauer is het nieuwe muziektheatergezelschap uit Rotterdam. Professionele musici, schrijvers, regisseurs en acteurs komen per project samen en creëren voorstellingen waarin hoge kwaliteit muziek, spannend spel en een sterke visuele stijl slechts het begin zijn.

  Partners en fondsen
  l’Histoire du Diable is een samenwerking tussen Ausdauer en Growing up in Public en wordt mede mogelijk gemaakt door: BNG Cultuurfonds, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, G. Ph. Verhagen Stichting en K.F. Hein Fonds.


  Naar het theater met Mandy:
  Gratis inleiding voorafgaand aan de voorstelling l'Histoire du Diable

  Vrijdag 10 januari, inleiding 19.30 tot 20.00 uur, voorstelling 20.15 uur. 

  Kosten: u koopt aan de kassa een kaartje voor l'Histoire du Diable (€14, met Ooievaarspas €7). Inleiding en één kopje koffie of thee zijn gratis. 

  Vanaf 19.15 uur is Mandy te vinden in het café. U kunt alvast bij haar aanschuiven. Om 19.30 zal de inleiding starten in de studio van Theater Dakota. 

  Onder het genot van een kopje koffie of thee krijg je alle informatie die je nodig hebt om nog meer van de voorstelling te kunnen genieten. Met achtergrondinformatie en leuke vragen ontdek je meer over de voorstelling die je gaat bekijken. Ook zal de regisseur Paul Feld aanschuiven voor een klein interview. 

  Ook in de pauze en eventueel na afloop van de voorstelling kun je als je wilt aanschuiven bij de Mandy. Na afloop aan de voorstelling is er een nagesprek in de zaal, voor iedereen toegankelijk. Gezamenlijk sluiten we de avond af met een gezellig drankje in het café.

  'Naar het theater met Mandy' is voor iedereen; voor ervaren en niet-ervaren theaterkijkers. Je krijgt: Een gezellige avond, van begin tot eind! Tot ziens in Theater Dakota.

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.