Volg ons: Facebook Twitter

  Konstantyn Napolov

  Afbeelding niet gevonden.

  Slagwerker Konstantyn Napolov komt naar Theater Dakota met zijn eindexamenconcert!

  Het muzikale spel van slagwerker Konstantyn Napolov is rijk aan theatrale expressie, emotionele diepgang, onuitputtelijke energie en bezit bovendien een uitstekende technische kwaliteit. Het repertoire van Konstantyn strekt zich uit van de barok tot de hedendaagse muziek, waaronder composities speciaal voor hem geschreven. Techniek, muzikaliteit en theater komen samen bij ieder optreden van deze slagwerker. Konstantyn heeft reeds vele prijzen gewonnen tijdens zijn studie aan de Nationale Academie van Oekraine. Daar was hij co-principal slagwerker bij het Nationaal Blazersorkest. In Nederland neemt Konstantyn tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag deel aan projecten met het Residentie Orkest Den Haag, het Asko/Schonberg Ensemble en Slagwerk Den Haag. Sinds 2011 is Konstantyn leider van theatraal slagwerkensemble Davai Perkusion bestaande uit Engel Thibault, Natalia Alvarez Arenas en Konstantyn Napolov. 

  Tijdens zijn eindexamenconcert in Theater Dakota zal Konstantyn het podium delen met moderne balletdansers, kamermuziekensembles en een slagwerkensemble. Het programma bestaat uit werken van o.a. G. Ph. Telemann, J. Psathas en T. de Mey. Er zullen maar liefst twee wereldpremieres klinken, speciaal gecomponeerd voor Konstantyn, door de componisten Maksim Shalygin en Christian Richter!

  LAATSTE NIEUWS: Konstantyn Napolov heeft op zondag 24 februari met zijn percussietrio het Grachtenfestival Concours gewonnen en mag daardoor op het Grachtenfestival spelen.