Volg ons: Facebook Twitter

  Koning van Katoren 6+

  Swingend muziektheater naar het beroemde boek 'Koning van Katoren' van Jan Terlouw. 

  Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn. Koning van Katoren is een muzikaal sprookje van belang voor de hele familie, naar het boek van Jan Terlouw. Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een speelse knipoog. In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat. 

  Theatergezelschap: De Nachtdieren

  Bekijk HIER de trailer van 'Koning van Katoren'.


  De voorstelling van Koning van Katoren om 13.00 uur is een Relax Performance. 
  Wil je graag naar het theater gaan maar vindt jouw kind het al snel te druk of heeft het last van te veel prikkels? Kom naar de aangepaste voorstellingen, de relax performances.

  Lichteffecten, stroboscooplicht, geluiden of knallen zijn verzacht of eruit gehaald. Ook wordt het zaallicht een beetje aangelaten, zodat het niet helemaal donker is. Als een kind tijdens de voorstelling de zaal wil verlaten is dat geen probleem. Deze voorstellingen zijn ook geschikt voor kinderen met een bepaalde vorm van autisme of AD(H)D. 


  Deze theatervoorstelling is onderdeel van het Internationaal Kunst Festival voor de jeugd De Betovering 2018. Meer informatie vindt u op www.debetovering.nl