Volg ons: Facebook Twitter

  Knies en Broos - De Betovering

  Afbeelding niet gevonden.

  Een breekbare voorstelling (6+) voor grote en kleine hoofden die de deuren van je hoofd openzet en je hart doet vollopen.

  Hoofden ontploffen niet zomaar, zeggen dokters.

  Maar ze kunnen wel zo groot worden dat je bijna omvalt.

  En je iedere avond onder een dekentje van verdriet slaapt. 

  Knies verdwaalt iedere nacht in haar eigen hoofd. Ze wil alles bewaren, maar het is veel en veel teveel. Ze heeft geen plaats meer voor praatjes, haar hoofd zit al vol. Maar wat moet ze met al die deuntjes van de nieuwe buurman? Knies propt watjes in haar oren en knijpt haar ogen dicht. Maar watjes zijn maar watjes, daar kruipen nootjes zo doorheen.

  Knies en Broos is een voorstelling van Peter Verhelst en Reineke Van Hooreweghe met illustraties van Monique van Kessel. Reineke en Peter studeerden samen aan het Lemmensinstituut en maakten de afgelopen jaren al verschillende muziektheatervoorstellingen met jongeren. Samen creëren ze graag een auditief universum, waar haar verhalen een weg zoeken in zijn muzikaal decor. Peter is jazzgitarist, maar hij schrijft vooral ook zelf muziek voor zijn eigen groepen : Dame Jeanne, Multitude en Luz de luna.  Reineke kruipt graag mee in hoofden van jongeren en kinderen. Hoofden waar er het soms stormt, maar waar er voor verhalen nog veel plaats is. Ze schrijft, regisseert en werkt als theaterdocent voor een aantal kunsteducatieve organisaties.

  Credits: 

  Tekst en spel: Reineke Van Hooreweghe, Muziek : Peter Verhelst, Illustraties : Monique van Kessel