Volg ons: Facebook Twitter

  Klandizie

  Afbeelding niet gevonden.

  De nieuwe voorstelling van Productiehuis Brabant...op locatie in winkelcentrum Leyweg!

  Theater Dakota nodigt Productiehuis Brabant uit om Klandizie te spelen in een van de winkels op de Leyweg. 
  Klandizie speelt in een winkel op 657h (naast de Bart Smit). 

  Klandizie gaat over de teloorgang van kleine zelfstandige ondernemer Bertus Bakkus. Vroeger was er de buurtkroeg, de kerk en de winkeliersvereniging met al zijn maten erin. Nu worden Bertus en zijn zaak omringd door vreemden met totaal andere denk- en levenswijzen. Terwijl zijn zoon wegdroomt en het allochtone buurmeisje de vader-zoon-relatie bepaald niet verbetert, blijft pa intens naar overzicht en zekerheid verlangen. Hij zet alles op alles om het leven zoals hij het kent te behouden en maakt zijn wereld kleiner en kleiner. Tot er enkel en alleen een overzichtelijke winkel van een aantal vierkante meters overblijft.


  Klandizie vertelt het klassieke verhaal van de kleine man die ten onder gaat in de grote wereld en niet in staat is om het tij te keren. Een licht-neurotische en tragikomische theatervoorstelling met een poëtische laag waar alle vooroordelen zachtjes maar wrang doorheen schemeren. 

  Regie Karin Netten Tekst Marcel Lenssen Spel Dimme Treurniet, Thijs Bloothoofd, Sevil Aydin Dramaturgie Hannah Roelofs Decor en kostuum Maartje Aben Productie Meike Boertjes Techniek Sjors de Bruin 


  Koop nu uw kaarten voor dit unieke locatiestuk! 


  Locatie: Winkelcentrum Leyweg, Leyweg 657h (naast Bart Smit). Kaarten te koop bij Theater Dakota.  

  U kunt uw kaartjes tot een uur voor aanvang afhalen bij Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57. Hierna zal de kassa verhuizen naar de locatie. U kunt hier vanaf een half uur voor aanvang terecht. Op de locatie kunt u alleen met contant geld betalen.

   

  Recensie Theaterkrant:
  *** Oer-Hollands drama in een eenmanszaak

  ‘In de regie van Karin Netten, wordt Klandizie een mooi tragikomisch theaterportret over de teloorgang van een kleine winkel in een veranderende buurt. In de eerste scène knalt Benny Neyman uit een kleine stereo. Zoon Toon (Thijs Bloothoofd) zingt uit volle borst mee: ‘Ik weet niet hoe, ik weet niet hoe.’ Tussen de treurigheid van opgestapelde dozen, wordt de zoon heen en weer geslingerd tussen speelsheid en machteloosheid. Bloothoofd weet de onbeholpenheid van de zoon in alle kleuren van de regenboog neer te zetten en bereikt daarmee een mooie balans tussen humor en tragiek.’ Erica Smits, ©Theaterkrant 2012

  Link naar de volledige recensie:
  http://www.theaterkrant.nl/recensie/klandizie/

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.