Volg ons: Facebook Twitter

  Karsu

  De nieuwste voorstelling van Karsu! Wereldster in Dakota. 

  Inmiddels onze ‘vaste gast’! Zangeres en pianiste Karsu Dönmez is 26 jaar en heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan; waaronder drie keer in de legendarische Carnegie Hall in New York en het North Sea Jazz Festival 2010 en 2013. Naast haar theatertours door Nederland treedt zij ook veel internationaal op. Karsu schrijft en componeert haar eigen songs die een mix zijn van jazz, blues, pop en etnische invloeden. 

  Karsu, de jonge Nederlandse zangeres en songwriter met Turkse roots, begon haar muzikale carrière als klassiek pianiste. Later ontwikkelde ze een interesse in jazz, pop en Turkse muziek, en zo ontstond haar huidige sound: een geheel eigen blend van al deze stijlen. Met de voorstelling PLAY MY STRINGS neemt Karsu u mee terug naar haar begintijd. De liedjes van de albums Live aan ‘t IJ, Confession en Colors heeft Karsu speciaal voor deze theatertour voorzien van een licht klassiek jasje, met nieuwe arrangementen voor strijkers. Daarnaast speelt ze liedjes die al net zo oud zijn als de vleugel waar ze op speelt, maar nog nooit de bühne hebben gehaald. En als kers op de taart verrast Karsu u met nieuw werk. Laat u meevoeren door Karsu's energie en emotie, de muziek en anekdotes van haar bruisende internationale leven als muzikant. Haar indrukwekkende stem, in combinatie met de klanken van piano en strijkers, zal u nog lang bijblijven.

  Karsu heeft in 2016 een Edison gewonnen voor haar album Colors!

  Dit concert zou eerder plaatsvinden op zaterdag 25 maart, maar om gezondheidsredenen ging dat concert niet door. Het is nu verplaatst naar zaterdag 22 april 2017, aanvang 20.00 uur.  


  Lees hier de recensie van de Volkskrant!