Volg ons: Facebook Twitter

  Homelands

  Unieke samenwerking tussen saxofoonkwartet Artvark en supertalent Ntjam Rosie. Wereldklasse!

  ‘Homelands, de unieke en zeer succesvolle samenwerking tussen Artvark  Saxophone Quartet en Ntjam Rosie, is weer te zien in de Nederlandse theaters!
  Steevast staande ovaties, lovende reacties op muziekblogs en mooie recensies  hebben de makers doen besluiten om nogmaals op tournee te gaan met deze prachtproductie.

  Homelands:
  Bronnen van inspiratie voor de speciaal voor deze tour geschreven muziek zijn aan de ene kant de traditionele muziek uit Ntjam’s geboorteland Kameroen (ook meer recente muziek van b.v. Manu Dibango en Richard Bona). Aan de andere kant zal Ntjam’s Afro-Europese blend van soul, jazz, gospel en wereldmuziek die ze nu maakt vanuit NL, tevens een inspiratie zijn.
   
  Artvark gaat radicaler dan ooit door op de weg die het enkele jaren geleden is ingeslagen: op zoek naar alternatieve manieren om de sax te bespelen en te laten klinken, onorthodoxe geluiden als basis van een compositie. Naast het hele palet aan ‘gewone’ akoestische kleuren duiken de vier heren voor ‘Homelands’ in elektronica en effecten, onder andere om de voor dit project gewenste grooves neer te kunnen zetten: alles live gespeeld, geen backing ‘tapes’.
   
  De rol van Ntjam is divers zijn. Ze zal het 5e instrument bij het kwartet zijn, teksten voordragen (‘spoken word’), al dan niet begeleid zingen, aan stempercussie doen, duo’s/trio’s vormen met saxen, het kwartet begeleiden, af en toe met gitaar. Naast Engelse zal Ntjam ook Franse teksten brengen, één van de officiële landstalen van Kameroen, en zingen in het Bulu, haar moedertaal.

  Dit concert in Dakota wordt mede mogelijk gemaakt door ProJazz!

  Prijs per kaart €15. Speciale studentenprijs van €7,50 per stuk. Met Ooievaarspas ook €7,50.