Volg ons: Facebook Twitter

  Herencia Herencia

  Een wervelende mix van flamenco, klassiek, koor en strijkers! 'Herencia' is Spaans voor nalatenschap en dit unieke programma is geïnspireerd op de nalatenschap van zowel klassieke muziek als de flamenco. 

  'Herencia, Herencia' is een unieke samenwerking tussen flamencokoor Calle Real en strijkersensemble La Tempesta. In een reeks van vijf concerten in verschillende delen van Nederland zal 'Herencia, Herencia' een breed publiek op levendige wijze kennis laten maken met de betekenis van de flamenco voor de traditie van de klassieke muziek. Hoe hebben klassieke componisten door de jaren heen verschillende stijlvormen van de flamenco als uitgangspunt voor hun composities gebruikt? 

  Tijdens de concerten zullen Calle Real en La Tempesta zowel los van elkaar als gezamenlijk optreden. Centraal hierin staat de fandango, een belangrijke flamenco-stijlvorm die wordt gekenmerkt door virtuoze gitaarmuziek en ongepolijste zang. Waar Calle Real een eigen draai geeft aan fandango's die nog steeds worden uitgevoerd in theaters en op volksfeesten in de uithoeken van Andalusië, onderzoekt La Tempesta hoe deze stijlvorm zich heeft genesteld in de klassieke traditie. De concerten stimuleren een publiek met liefde voor flamenco om deze in een nieuw perspectief te plaatsen, en prikkelen liefhebbers van klassieke muziek om een muzikale reis te maken door de dorpen en heuvels van Zuid-Spanje.

  'Herencia' is Spaans voor nalatenschap, en dit unieke programma is geïnspireerd op de nalatenschap van zowel klassieke muziek als de flamenco - tweemaal Herencia dus.   

  PROGRAMMA
  Fandangos Punteos
  Antonio de Cabezón (1510 – 1566) - Diferencias sobre “El Canto Caballero”
  Fandango Alosnero I 
  Fandango Alosnero II
  Joaquín Turina (1882 – 1949) - La Oración del Torero op. 348 
  Fandangos de Huelva
  Fandangos de Gloria 
  A. Soler (1729 - 1783) - Fandango voor klavecimbel (arr. Rudolf Nottrot)
  Fandango de cámara en estribillo (arr. Rudolf Nottrot) 
  Fandangos de Huelva y Alosno en estribillo
  Enrique Granados (1867 – 1916) - Intermezzo uit “Goyescas” 
  Nanas "El Caballo Grande"
  Fandangos de Rebollo y Rengel 
  Enrique Granados (1867 – 1916) - Coros I 
  Colombianas 
  "Herencia, Herencia" - estribillo por fandango


  Kaarten €17,50 (kinderen tot 12 jaar en studenten €12,50) excl. gratis drankje. Bestellen kan via kassa@theaterdakota.nl of 070 326 55 09  of aan de kassa van Theater Dakota (Zuidlarenstraat 57).