Volg ons: Facebook Twitter

  The girl with the red scarf*

  Prachtige klassieker! Onderdeel van het Anatolië Filmfestival in Dakota!

  Anatolië Film Festival! 

  In dit klassieke liefdesverhaal uit 1977 wordt een Turks gezin uit elkaar gescheurd door jaloezie, alcohol en overspel. Voor de moeder bloeit een nieuwe liefde op totdat haar man na jarenlange afwezigheid weer ten tonele verschijnt.

  Vrachtwagenschauffeur Ilyas ontmoet tijdens een van zijn ritten de dorpsmeid Asya. Het is voor beiden liefde op het eerste gezicht.  

  Met Ilyas loopt ze weg van huis. Als Aysa na verloop van tijd zwanger raakt, lijkt niets hun geluk in de weg te staan. Totdat İlyas in problemen komt met zijn werk en vervolgens Aysa bedriegt met een andere vrouw. Asya pakt haar spullen en vertrekt zonder eindbestemming met hun pasgeboren zoontje, Samet.

  Na een korte omzwerving ontmoet ze Cemşit die zich over haar en Samet ontfermt. Jaren verstrijken maar Aysa blijft geduldig wachten op de terugkomst van haar echtgenoot. Wanneer ze uiteindelijk toegeeft aan de liefdesbetuigingen van Cemşit, neemt het leven een totaal andere wending. Ook Samet is hem inmiddels als een vader gaan zien.

  Maar dan, jaren later, duikt İlyas weer op en probeert zijn vrouw en kind voor zich terug te winnen. Kiest Asya voor de man op wie ze op het eerste gezicht verliefd werd? Of voor Cemşit, de man die haar zoveel heeft gegeven?

  Gebaseerd op het boek van Sovjet-auteur Chingiz Aitmatov, werpt regisseur Atıf Yılmaz het eeuwige dilemma in de liefde op: volg je je hart of je hoofd?

  English: Story of a dilemma between a woman's love and her logic. Asya, a young girl with a strict mother, meets Ilyas who is a womanizer city man, and they quickly fall in love. They get over the hardships and have a quick happy marriage. However, after he helps a man one night, Ilyas' life changes forever and he leaves Asya and Samet, their son and doesn't come back. After that, Asya takes their son and go away without knowing where she is heading, until a familiar hand reaches her to help selflessly.

  Regisseur: Atif Yilmaz  /drama, romantiek / Turks, Engels ondertiteld / 1977 / Duur: 90 minuten


  EXTRA tijdens Anatolië Film Festival in Dakota

  Vrijdag 27 oktober
  20.30 uur Inleiding Nesrin Vurucu
  22.30 uur Nabespreking Sinan Can & Nesrin Vurucu

  Zaterdag 28 oktober
  18.00 uur Turkse hapjes en Turkse Folklore Muziek (Tülin Yilmaz & muzikanten)
  18.30 uur Inleiding Nesrin Vurucu


  Het is helaas niet mogelijk om filmkaarten online te bestellen. U kunt  voor reserveringen bellen met de kassa van Theater Dakota  tel: 070-3265509 of mailen naar kassa@theaterdakota.nl.

  Hapje eten voor of na de film? Dat kan!
  Bekijk HIER het menu. Reserveer je tafeltje via 070 326 5509 of via cafezuid57@theaterdakota.nl 


  De films in Theater en Filmhuis Dakota hebben geen reclame of programma voorafgaand aan de film.
  De prijs van een filmkaartje is exclusief een drankje.  

  Prijzen per film: €2,50