Volg ons: Facebook Twitter

  Funda Mujde

  Onder de regie van Celil Toksöz worden Funda’s verhalen omgezet tot een hilarische voorstelling over de blik van ‘de Ander’, Funda’s lief én leed en het verschijnsel van ‘aanstellen’ in onze huidige maatschappij.

  Ga je mee met Funda naar de Arena? Nee niet die van Johan Cruijff, maar die ene waar Aanstelleritis kampioen is. In deze arena doet iedereen mee aan de leed-competitie. Funda is daar topscorer! Waarom? Funda is zielig. Funda was stuk na haar auto-ongeluk. En niemand had medelijden met haar. Haar dokter, dokter Kuttekop, schreef in haar patiëntendossier: ‘Mevrouw heeft nogal een theatrale presentatie.’ Funda is vrouw. Vrouwen stellen zich aan. Funda is migrantenkind. Die stellen zich aan. Funda is moslim in een rolstoel? Nou die stellen zich al helemaal aan!

  Na haar dwarslaesie was Funda niet langer die leuke Turkse vrouw met Joodse neus die best goed Nederlands spreekt, maar een rolstoel-burger op zoek naar Eigen Regie en Zelfredzaamheid. Zo besloot Funda helemaal alleen een reis naar een verre bestemming te maken en dat had nogal wat voeten in de aarde. Toch kreeg Funda het alleen reizen onder de knie en dit bleek een gouden recept voor avontuur. Nu ze weer met beide benen terug op de Nederlandse grond is, heeft ze tips voor alle mensen die net als zij dromen van reizen. Rolstoel niet verplicht.

  Onder de regie van Celil Toksöz worden Funda’s verhalen omgezet tot een hilarische voorstelling over de blik van ‘de Ander’, Funda’s lief én leed en het verschijnsel van ‘aanstellen’ in onze huidige maatschappij. In Funda Stelt Zich Aan vervolgt Funda de weg die zij insloeg met Funda Draait Door waarmee zij in 2016-2017 succesvol door het land toerde.


  ALGEMENE INFORMATIE
  Spel & Concept: Funda Müjde
  Regie: Celil Toksöz
  Dramaturgie: Nuno Blijboom
  Decorontwerp: Martina Lebert
  Lichtontwerp: Ingeborg Slaats
  Productie: Productiecollectief Djoere de Jong
  Techniek: Ingeborg Slaats & Natasja Giebels
  PR & Communicatie: Lisa Schaeffer
  Fondsenwerving: Adriaan de Ruig & Rob Kuiphuis
  Zakelijke leiding: Rob Kuiphuis
  Foto: Gregor Servais
  Grafische vormgeving: Stylon / Onur Akturk 

  Funda Stelt Zich Aan is een co-productie van Theater Rast en Funda Müjde Producties en Projecten

  Meer info: fundam.nl


  DE KAARTPRIJS IS INCLUSIEF 1 DRANKJE