Volg ons: Facebook Twitter

  Fuck The Police

  Erg indrukwekkende voorstelling over vasthouden aan idealen, het maken van keiharde keuzes en etnisch profileren. Erg geschikt voor schollieren VO. 

  F*ck the Police is de controversiële titel van de nieuwe theatervoorstelling van theatergroep VIG/ Raymi Sambo. De voorstelling richt zich op het vasthouden aan idealen, het maken van keiharde keuzes en etnisch profileren. Jaren geleden was men ervan overtuigd dat etnisch profileren in Nederland slechts een incident was, maar tegenwoordig is het duidelijk dat het een terugkerend fenomeen is in de Nederlandse maatschappij.

  Regisseur Raymi Sambo bedacht het concept al enkele jaren terug. ‘Het begint klein maar het onderwerp wordt steeds groter en is structureler van aard. Partijen wijzen met de vinger naar elkaar. Waar staan we over pakweg drie jaar?’, aldus regisseur Raymi Sambo. F*ck the Police is rauw van opzet en gaat het grote conflict niet uit de weg. Het toont beide kanten van het verhaal, zowel die van de politie als van de slachtoffers.

  Het publiek ziet zes Nederlanders met verschillende achtergronden in de grote stad. Gewone jongens en meisjes maar toch worden zij op straat vaak door de politie aangehouden. Soms voor de kleinste dingen. Twee zijn broers, de één werkt bij de politie en de ander zit in een actiegroep voor gelijke rechten. Op een dag loopt een protestmars totaal uit de hand en komen de broers lijnrecht tegenover elkaar te staan. Welk ideaal kies je dan?

  Voor research liep Raymi Sambo, samen met Inspecteur van Politie Dwight van van de Vijver een dag mee met de politie Rotterdam. 


  Over Theatergroep VIG/ Raymi Sambo
  Theatergroep VIG/ Raymi Sambo maakte eerder de succesvolle voorstellingen Mijn (Bij)Vrouw (2016), Aan Niets Overleden (2014), Op zoek naar Oom Tom (2013) en HUID! (2010). Met zijn theatergroep maakt Sambo sinds 2003 voorstellingen over het steeds veranderende Nederland vanuit ‘zwarte’ thema’s waar een taboe op rust maar met universele herkenbaarheid. Centraal in het denken van VIG staat de gekleurde acteur die zijn kleur ‘voorbij speelt’. Met zijn voorstellingen zoomt Sambo in op de universele zoektocht naar identiteit en authenticiteit in de hedendaagse Nederlandse interculturele samenleving.