Volg ons: Facebook Twitter

  The Evolution of R&B

  R&B-concert vol optredens van R&B-artiesten (Mushroom Mosis en Magic&Beyond).

  R ’n B is hot! R&B is terug… in het theater! Op zaterdag 30 april vindt in Theater Dakota ‘The Evolution of R&B’ plaats. Een avond vol R&B-artiesten, optredens, een workshop en een vocale jamsessie. Er zijn optredens van Mushroom Mosis en Magic&Beyond. De avond wordt gehost door Joan ‘Miss JoJo Bie’ Biekman. De workshop R&B-zang wordt gegeven door Damani Leidsman (Mushroom Mosis) en is van 18.30 tot ongeveer 19.45 uur (wees er snel bij, er is beperkt plek). Het concert ‘The Evolution of R&B’ begint om 20.15 uur. 

  Kaarten kosten €7,50 (concert) en €2,50 (workshop). Studenten betalen €5 voor het concert en €2 voor de workshop. Bestel je kaarten voor het concert via de bestelknop hieronder, 070 326 5509, kassa@theaterdakota.nl of aan de kassa van Theater Dakota (Zuidlarenstraat 57, Den Haag). Kaarten met studentenkorting kunnen niet via de website worden gekocht.

  Kaarten voor de workshop? Klik HIER. 

  Tijdens de ‘The evolution of R&B’ maakt het publiek kennis met de R&B zangers uit de regio.  De zangers nemen het publiek mee in hun muzikale ontdekkingreis. Vanaf de eerste aanraking met soulmuziek via de platenspeler van de ouders tot aan de MTV periode waar soulmuziek, met sterke invloeden van hiphop (lees: hedendaagse R&B), de levensstijl van de rebelse puber een stem gaf. 

  De volwassen artiest heeft geput uit elke periode om uiteindelijk zo tot zijn eigen sound te komen: in ‘The Evolution of R&B’ komen o.a. de subgenres soul /motown, jazz, blues, gospel, new jack swing, pop, alternative R&B en trap soul voorbij.

  Danny van Dien en Damani Leidsman zijn Mushroom Mosis, een duo waarbij de muzikale match direct te horen is. De twee leerden elkaar kennen in de band Bombilate en hebben sindsdien aan veel projecten samengewerkt. Op het podium is Mushroom Mosis een waar spektakel. Damani weet het publiek keer op keer te verrassen met zijn jazzy stem en Danny’s arrangementen maken de muzikale reis compleet. 

  Ook tijdens ‘The Evolution of R&B’: Magic&Beyond; vier jongens die in 2011 per toeval op elkaars pad kwamen, en direct was daar die muzikale klik was. In 2013 reisde Magic&Beyond naar Amerika en dit leidde tot een samenwerking met superproducers zoals Justice League (Rick Ross, Drake), Anthony Dent (Destiny's Child, Mary J. Blige), Troy Taylor (Trey Songz, Tyrese, Whitney Houston) en Needlz (Bruno Mars, 50 Cent).

  Het belooft een fantastische avond te worden. Vol goeie muziek en sfeer. Een avond waar je opnieuw verliefd wordt op de klanken van o.a. Otis Redding, Sam Cook, Stevie Wonder, Micheal Jackson, R. Kelly, Usher en The Weeknd. De evolutie van nog niet ontdekt talent start tijdens de R&B zangworkshop en de vocale jamsessie: volgeladen met een inspiratieboost zullen zij de invloeden van zowel oude als nieuwe R&B artiesten op een indrukwekkende manier laten samensmelten! R&B is ‘alive’ en wel op zaterdag 30 april in Dakota!