Volg ons: Facebook Twitter

  Echt Waar - De Betovering

  Afbeelding niet gevonden.

  Zielige sprookjes uit het echte leven (8+). Aan alle Assepoesters, Sneeuwwitjes en Lelijke jonge eendjes: kom naar Dakota en huil lekker met ons mee!

  Ken je dat gevoel? Dat niemand je begrijpt? Dat je je onnozel voelt en er ook nog eens ontzettend lelijk uit ziet? Dat gevoel van ongezien en onbemind zijn. Dat in de put zitten met rottige stiefzusters, last hebben van jaloerse stiefmoeders of van alle dagen een bad hair day. Ken je dat?

  Want samen huilen is altijd beter dan alleen. En heb geduld; je moet heel veel erwten uit de as halen, door het bos dwalen en je vleugels laten groeien. Maar dan krijg je op een onbewaakt moment toch een happy end in je schoot geworpen. Dus houd moed en blijf lachen! Met vijf jankebrokken van acteurs en veel zielige muziek.

  Moniek Merkx over Echt waar 
  “Ik wil bij Echt waar graag persoonlijk werken zoals bij Staal: eigen verhalen universeel maken. We gaan op zoek naar de Assepoesters, Sneeuwwitjes en Lelijke jonge eendjes in het echte leven. Naar kinderen die anders zijn. Die buitengesloten worden, het thuis niet kunnen rooien of een bijzonder talent hebben. Zo wil ik sprookjesthema's tot werkelijkheid verheffen, zoals ik ook deed bij De verschrikkelijke stiefmoedershow. Verder werk ik graag met tegenstellingen. Maanvirus was spannend, maar ook grappig. Echt waar wordt om te huilen én om te lachen, extreem én herkenbaar.”

   

  Wedstrijd Huilen voor beginners

  De acteurs van Echt waar zijn echte jankebrokken! Er vloeien heel wat tranen in het zandbakdecor. Ga
  mee backstage en kijk in dit filmpje hoe ze dat doen: http://youtu.be/EQTYBHrMuI8

  Kun jij het ook? Mail een foto/You Tube filmpje van je huilende gezicht. Dat mag subtiel of juist overdreven. Gebruik een ui, een bak water, smeer Vicks onder je ogen. Of zet een heeel zielig muziekje op en probeer echte tranen te produceren. Wij verzamelen alle foto’s op onze site, Facebook en Hyves.

  Mail je huilportret voor 15 december a.s. naar publiciteit@tgmax.nl

  Vergeet niet je naam, leeftijd en woonplaats erbij te zetten. Ben jij een van de drie beste jankebrokken? Dan WIN je een droevig etentje met de Echt waar acteurs. Daarna geven ze je een masterclass Toneelhuilen en andere trucs!

   

  Reacties uit de media

  "Echt waar brengt je doeltreffend naar die emotionele mix van ontroering en
  uitzinnigheid die eigen is aan een onvervalst happy end",

  "een verrukkelijke voorstelling",

  "geweldig decor"

  "wat wordt er goed gespeeld" (NRC (****))

   

  ‘Mooie vondsten in een sprekende beeldtaal’ (Theaterkrant: http://www.theaterkrant.nl/recensie/echt-waar/)

  'Heerlijk wentelen in zelfmedelijden', 'hilarische confrontaties' en 'ludiek en herkenbaar' (Volkskrant)

  ‘Ik vond het een mooi, ontroerend (...) Ik geef de voorstelling een 9!’ (Z@pp Reporter Wendy
  Groote, 9 jaar)

   

  Credits:

  Idee, regie, tekst: Moniek Merkx, Spel: Niek van der Horst, Abdelkarim el Baz, José Montoya, Nastaran Razawi Khorasani, Anne Fé de Boer, Muziek: Joop van Brakel, Decor: Sanne Danz, Kostuums: Marike Kamphuis, Licht: Gé Wegman

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.