Volg ons: Facebook Twitter

  De Terugkeer-Turk

  Actueel muziektheater over Nederlanders met Turkse roots die verhuizen naar Turkije. Wat betekent het dat jonge mensen ons land verruilen voor het land van hun ouders en grootouders waar ze zelf nooit woonden?

  De Terugkeer Turk van theatermaakster Lizzy Timmers: een erg goede voorstelling met geweldig toneelspel van Yonina Spijker en opzwepende live muziek van Ata Güner en Floris van Bergeijk. 

  Lizzy Timmers en actrice Yonina Spijker interviewden ‘remigranten’ in Nederland en Turkije en maakten hierover hun voorstelling. Tijdens de researchperiode verbleven ze net na de mislukte coup in juli 2016 in Istanbul. De voorstelling toont verschillende perspectieven en invalshoeken: grappig, ontroerend, maar ook verrassend en erg genuanceerd. Aanrader!

  Een preview van De Terugkeer-Turk was al te zien op Theaterfestival Boulevard. De Terugkeer-Turk is een creatie van de Lizzy Timmers-groep; dit nieuwe gezelschap maakt energieke, multidisciplinaire voorstellingen over hedendaagse en politieke thema’s.

  Graag tot ziens in Dakota op vrijdag 3 februari!

  Muziek: Floris van Bergeijk en Ata Güner
  Spel: Yonina Spijker e.a.

  Concept/regie: Lizzy Timmers
  Dramaturgie: Anoek Nuyens
  Toneelbeeld: Maarten van Otterdijk
  Research/PR: Betül Erat
  Zakelijke leiding: Samira Benali
 


  EXTRA BIJ DEZE VOORSTELLING
  Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met spelers, makers en Nesrin Vurucu (buurtbewoner en schrijver) over de voorstelling en het thema. Nesrin, zeer kritisch over de titel en het onderwerp ("Ik moet eerlijk bekennen dat dit stuk mij, in eerste instantie, totaal niet interessant leek. Dit kwam doordat het mij in werkelijkheid helemaal niet boeit waarom Turkse Nederlanders 'terugkeren'."), besloot uiteindelijk zich toch te verbinden een de voorstelling. 

   >> Lees HIER meer. 


  http://rirotheater.blogspot.nl/2017/01/recensie-de-terugkeer-turk-van-lizzy.html 
  ★★★☆☆ "De Terugkeer-Turk een voorstelling die de moeite waard is. Want met de personages die Yonina Spijker ons laat zien, komen op een integere maar toch luchtige manier thema's als dubbele loyaliteit van Turkse Nederlanders, verwachtingen van linkse Nederlanders, en geïnstitutionaliseerd racisme aan de orde. De Terugkeer-Turk is daarmee een voorstelling die uitnodigt tot napraten." - RiRoToneelrecensies.

  Dit van de Theaterkrant: http://www.theaterkrant.nl/recensie/de-terugkeer-turk/lizzy-timmers-groep/
  ★★★☆☆ "EEN INTERESSANT MAATSCHAPPELIJK FENOMEEN” 

  http://www.volkskrant.nl/theater/de-terugkeer-turk-is-als-geheel-nog-fragmentarisch~a4449578/
  ★★★☆☆ De eersteling van de nieuw opgerichte Lizzy Timmers Groep stemt vrolijk. Goed nieuws: alle personages worden gespeeld door Yonina Spijker.
- Volkskrant