Volg ons: Facebook Twitter

  De Man is Lam

  Een zoektocht naar man-zijn vandaag de dag.

  Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en verwisselen autobanden. Maar tegelijk worden ze ook geacht mee te grinniken bij De Luizenmoeder, kaarsjes aan te steken en de gezinstaken evenwichtig op te pakken. Het valt kortom niet mee om man te zijn in onze huidige, vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. De Man verkeert in crisis! Lucas De Man (creator en tv-presentator), Ahmet Polat (fotograaf en filmmaker) en Rashif El Kaoui (audiovisueel kunstenaar) luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trokken, op zoek naar antwoorden, gezamenlijk op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn? 

  Professoren gaven hen een kijkje in hun onderzoeken, ze kregen training van mannencoaches, ze lazen de bijbel en de koran, kregen rode oortjes bij de seksles voor oermannen en verbaasden zich over het medicatiegebruik in het onderwijs.

  Lucas neemt je mee in hun prachtige verhalen en soms schokkende feiten. Al deze mannen en ervaringen openden zijn ogen en hebben hem verward en geraakt. Hij vertelt jou het verhaal,  Ahmet laat het je zien en Rashif doet je de oren tuiten. In een zinnenprikkelende trip door de wereld van de man, alweer voor het derde seizoen.

  Piet Menu: “Be yourself, by yourself bulderde de metalband Pantera in de jaren ‘90. En dat doen we! De Man is Lam is een geslaagde poging om de veranderende mix aan testosteron en oestrogeen bloot te leggen.”

  Lucas De Man: “Vergelijk onze generatie mannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil houthakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.”


  ALGEMENE INFORMATIE
  Van en door: Lucas De Man (theater), Ahmet Polat (fotograaf), Rashif El Kaoui (radio)
  Met: Lucas De Man
  Vormgeving: Pascal Leboucq
  Artistiek advies: Piet Menu