Volg ons: Facebook Twitter

  De Jagers

  Afbeelding niet gevonden.

  Literaire avond in Theater Dakota met bijzondere gasten. Op 10 januari Dennis Gaens en Laura Arkana.

  Elke tweede donderdag van de maand organiseren Theater Dakota en schrijverscollectief De Jagers de Literaire Avonden. In iedere editie koppelen De Jagers een jonge, talentvolle schrijver aan een bekende Nederlandse auteur, muzikant of kunstenaar. De Literaire Avonden zijn gezellig, laagdrempelig en belichten literatuur op een bijzondere manier. Op de Literaire Avonden is er ook altijd muziek.

  De eerstvolgende editie is op donderdag 10 januari. Gasten: Dennis Gaens, Basje Boer en singer-songwriter Laura Arkana (http://lauraarkana.bandcamp.com/).

  DENNIS GAENS (1982) schrijft proza en poëzie. Vanaf januari 2011 is hij stadsdichter van Nijmegen. Daarnaast is hij programmamaker bij De Wintertuin, docent bij ArtEZ en oprichter van literair zine Kutgitaar. Hij droeg voor op o.a. Dichters in de Prinsentuin, De Affaire, Onbederf´lijk Vers, het Wintertuinfestival, De Geest Moet Waaien, Geen Daden Maar Woorden en Lowlands. 

  In 2010 debuteerde hij met de dichtbundel ik en mijn mensen, die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Uit het juryrapport: Gaens hanteert een afgemeten, helder gearticuleerde stijl die vaak balanceert op de rand van het proza maar nooit zijn karakteristieke ritmische en melodische spanning verliest.

  Momenteel treedt hij ook op met Lucy, een productie samen met Macronizm en SmooveBusiness.

  BASJE BOER (1980) studeerde fotografie aan de Rietveld Academie. In 2006 werd haar bundel met korte verhalen (Kiestoon) gepubliceerd bij de Arbeiderspers. Haar nieuwe verhalen zijn recentelijk gepubliceerd in literaire magazines zoals De Revisor, Hollands Maandblad, De Gids, Deus ex Machina en Lava. Haar gedichten werden gepubliceerd in het online poëziemagazine Krakatau. Basje Boer schrijft ook over kunst en film voor diverse tijdschriften. Met Ruth van Beek deed zij inmiddels drie kunstprojecten.  


  14 Februari:
  Bernhard Christiansen, Marjolijn van Heemstra en Dame Flux 

  14 Maart (Literatuur en Filosofie)
  Speciale gast: Vanessa Peters (all the way from Texas!)

  11 April
  Jamal Ouariachi en Vrouwkje Tuinman

  Tot ziens in Dakota! De leukste literaire avonden vind je in Theater Dakota!
  Nog niet alle gasten zijn bekend; houd deze site dus in de gaten!