Volg ons: Facebook Twitter

  De Grote Jan Rot Show

  Afbeelding niet gevonden.

  In "De grote Jan Rot show" laat Jan Rot u in één avond alle hoeken van zijn muziekkamer zien.

  Al meer dan 30 jaar steekt Jan Rot met kop en schouders boven zijn collega’s uit. Zelfs Lange Frans, Robert Long en Long Tall Ernie legden het tegen zijn 1 meter 99 af. Ook verder is Jan geen kleine jongen.

  In "De grote Jan Rot show" staat hij lekker in zijn eentje met piano en gitaar op het podium en laat ons in 2x 50 minuten alle hoeken van zijn muziekkamer zien. Hij stuift door zijn carrière, van zijn debuut als stersopraan bij de Zandvoortse Zangertjes, zijn tijd als Rocker in Holland, zijn hit met Doe Maar de musical, tot zijn klassieke avonturen en meest recente filmpjes op YouTube. Ridder Rot, mei 2012 nog groot in Carré, is volgens Boudewijn de Groot de maker van een van de mooiste NL-albums ooit, is gevierd om zijn liedvertalingen en zingt tot vreugde van velen ook weer volop eigen nummers, oud en nieuw. Jan Rot live is een unieke ervaring: “ijzersterk... intens... ontspannen...” (Telegraaf)

  “Ik zie publiek als vrienden die je graag iets moois wilt laten horen wat je net gemaakt hebt; of iets ouds waarvan ze al hoopten dat je het ging zingen.”

  Na tien jaar vooral in gezelschap te hebben gespeeld, met An + Jan, Nachtlied, de Palingvissers en niet te vergeten Doe Maar de musical, en zijn liedteksten voor o.a. Rob de Nijs, Bløf en Boudewijn de Groot en musicals als All Shook up, Hairen Di-rect doet Tommy, pakt Jan dit decennium weer helemaal uit als de troubadour met zijn piano en gitaar, een dot warme ironie en een rits mooie verhalen. Over zijn vorige soloprogramma "Ik hou van jou!" schreef de pers: "Onwaarschijnlijk goede vertaler" "Rasentertainer..." "Jan Rot laat de Nederlandse taal bloeien!"