Volg ons: Facebook Twitter

  Cultuurdebat

  5 jaar Cultuurankers in Den Haag! Dat vieren we met een politiek debat!

  In januari 2018 vieren de 8 Cultuurankers van Den Haag feest. Het is dan vijf jaar geleden dat in elk stadsdeel een plek voor cultuur in de buurt opende. Bibliotheken Loosduinen/Nieuw Waldeck, Bibliotheken Ypenburg/Leidschenveen en Muzee Scheveningen kregen een podiumfunctie, het DiamantTheater een bloeiende plek voor de wijkcultuur en behalve Laaktheater en Theater Dakota zagen ook Theater De Vaillant en Theater De Nieuwe Regentes het levenslicht. In vijf jaar tijd verdriedubbelden de bezoekcijfers naar circa 250.000 en slaagden de ankers erin talenten en publiek tot in de haarvaten van de stad te bereiken, en hen te verbinden met hun podium en met de stad.

  Op maandag 22 januari 2018 vieren de ankers daarom feest! Artiesten uit verschillende stadsdelen laten zien en horen waar het om draait: Cultuur Dichtbij! De ankers bieden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ook de politici een podium. Wethouder Joris Wijsmuller en cultuurwoordvoerders van de Haagse Gemeenteraad komen aan het woord over hun visie op wijkcultuur voor de komende jaren. Wat hebben politieke partijen voor de wijkcultuur in petto? Hoe denken zij bij te dragen aan toegankelijkheid van cultuur en diversiteit van aanbod en publieksbereik? Hoe verhoudt wijkcultuur zich volgens hen tot de culturele infrastructuur in de rest van de stad? Gespreksleider tijdens dit feestelijke programma is Umar Mirza.

  Op maandag 22 januari serveren de ankers vanaf 18.00 iets lekkers en om 19.00 start het programma. Tegen 20.45 sluiten we af met een borrel. Vanwege de verwachte drukte is aanmelden noodzakelijk.

  Locatie: Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57
  Inloop met eten: 18.00 uur
  Start programma: 19.00 uur
  Eindtijd: 20.45 uur (met borrel)

  GRATIS PROGRAMMA.

  Reserveer je plek via 070 326 5509, kassa@theaterdakota.nl of aan de kassa van Dakota (Zuidlarenstraat 57).