Volg ons: Facebook Twitter

  Brammetje Baas / 7+

  Show vol korte (circus)avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang en tekst.

  Brammetje Baas is een show vol korte (circus)avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang en tekst.

  Brammetje heeft heel veel vragen in z’n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Zoals hoeveel kopjes passen er op een stapel? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden?

  Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt.

  Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.)

  De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos (Zwijsen 2007) met korte verhalen over een druk jongetje dat niet stil kan zitten. In 2012 is het boek verfilmd door Anna van der Heide, naar het scenario van Tamara Bos.

  Henrike van Engelenburg maakte eerder succesvolle familievoorstellingen: De kleine kapitein (Paul Biegel), Winky en het paard van Sinterklaas (Tamara Bos), Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens) en De boze heks en de zandtekenaar (Hanna Kraan).

  “binnen een paar minuten was ik in de ban van Brammetje Baas. En ik niet alleen.. Goed getimede zinnen, goed te volgen hersenspinsels en grappig uitgevoerde trucjes volgende elkaar in hoog tempo op. Met de juiste geluids- en lichteffecten was de raketbusuitvinding een lust voor het oog en ik verveelde me geen moment” - Theaterparadijs.nl

  “Een serieuze aanrader!” - Theaterparadijs.nl

  “Brammetje Baas was niet alleen leuk om te zien, maar zal bij kinderen erg tot de verbeelding spreken en laat op een leuke en beeldende manier zien hoe het is om ADHD te hebben. Kortom: informatief voor zowel kinderen als leerkrachten en een goede opening om ADHD meer in de klas bespreekbaar te maken”. - Promovenda project ‘Druk in de Klas’.

  Duur voorstelling: 70 minuten